Patrickstrijards.nl
Image default
Boeken en Tijdschriften

Populaire Schrijvers van Nederland

In dit artikel zetten we een aantal bekende en populaire Nederlandse schrijvers uiteen. We zullen ons hier met name focussen op de huidige populariteit van deze schrijvers.

Bekende schrijvers van weleer zoals Multatuli, bekend van het nog altijd zeer populaire boek ‘Max Havelaar’ , slaan we in dit overzicht over.

Welke schrijvers verkopen momenteel de meeste boeken?

Om te bepalen hoe populair schrijvers op dit moment zijn, bekijken we hoeveel boeken deze schrijvers in een jaar verkopen. We nemen voor dit artikel de jaren 2019 en 2020 als graadmeter.

Rutger Bregman

Een van de Bestseller auteurs die direct in het oog springt is Rutger Bregman. Bregmans bestsellers bestaan onder andere uit ‘ Gratis Geld voor Iedereen’, ‘ het water komt’ en zijn best verkochte boek ‘de meeste mensen deugen’ . Klik hier voor meer informatie over Rutger Bregman en zijn all time bestsellers.

Hendrik groen

Sinds zijn boek ‘ pogingen’ verscheen in 2014 hebben lezers de smaak goed te pakken. De boeken van Hendrik groen duiken regelmatig op in verscheidene top publicatie overzichten. In 2019 & 2020 maakt hij met name furore met de boeken ‘Zolang er Leven is’ en ‘ leven en laten leven’ .

Murat Isik

‘ Verloren grond’ is het eerste boek van Murat Isik uitgebracht in 2012. In 2019 timmerde hij wederom hard aan de weg met het boek ‘wees onzichtbaar’. Dit boek heeft maanden in de besteller top 10 gestaan.

In dit verhaal vertel Murat over zijn eigen jeugd in Amsterdam Zuidoost. Van zijn migratie vanuit Turkije naar Amsterdam tot het opgroeien met een zeer strenge communistische vader met dictator achtige eigenschappen.