Patrickstrijards.nl
Image default
Meubels

Houtsoorten voor goede eettafels

Industriële houten eettafels zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit veel interieurzaken. Door de mooie en warme uitstraling is een houten eettafel een bijzondere toevoeging aan je woning. Daarnaast zijn er veel keuzemogelijkheden op het gebied van houten eettafels. Steeds meer zaken maken houten tafels op maat. Een voordeel hiervan is dat je jouw unieke droomtafel eenvoudig kunt laten maken. Er zijn verschillende soorten hout die worden gebruikt voor eettafels. Hieronder staan enkele houtsoorten beschreven met de voor- en nadelen.

Notenhout

Notenhout heeft een donkerbruine kleur en geeft een zeer mooie uitstraling. Door de gele tonen in het hout geeft het veel warmte af. Toch heeft notenhout ook een paar nadelen. Het is namelijk niet een heel duurzaam natuurproduct en is gevoelig voor deuken. Over het algemeen worden er dunne tafelbladen van notenhout gemaakt. Dit geeft een minimalistische en excentrieke uitstraling in je woning. Vaak zijn vooral de uiterlijke kenmerken een reden om voor notenhout te kiezen.

Mangohout

Tegenwoordig is er in interieurwinkels veel mangohout te zien. Er worden hier allerlei soorten meubels van gemaakt. Mangohout heeft een exotische uitstraling vanwege de vele kleuren die er in verwerkt zijn. Vaak zie je bij mangohout ook strepen door het hout lopen. Dit geeft een speelse uitstraling aan het meubelstuk. Mangohout is vaak goedkoper dan andere soorten hout. Dit zorgt ervoor dat de meubels betaalbaar zijn. Een ander voordeel is dat dit hout milieuvriendelijk is. Dit komt doordat de bomen waar mangohout vandaan komt ook dienen voor de productie van mango’s. Toch zitten er ook wat nadelen aan het gebruik van mangohout in eettafels. Vaak zijn tafels die gemaakt zijn van mangohout niet vlak. Dit komt doordat mangohout niet effen is en veel verschillende vormen kan aannemen. Dat maakt het dan ook lastig om verschillende meubels die gemaakt zijn van mangohout een geheel te laten vormen.

Eikenhout

Een andere duurzame optie voor een houten eettafel is eikenhout. Dit is een houtsoort die vaak gebruik wordt voor verschillende soorten meubels. Het voordeel aan eikenhout is dat het verkrijgbaar is in veel kleuren. Daarnaast is eikenhout een duurzaam natuurproduct dat goed tegen een stootje kan. Dit komt door de dikte van het blad en de eigenschappen van het hout. Een eikenhouten eettafel kun je laten maken door een specialistisch bedrijf. Nijhuis Meubels is gespecialiseerd in het maken van eikenhouten eettafels. Hier kun je zelf de bijpassende tafelpoot uitzoeken en kiezen uit diverse kleuren.