Patrickstrijards.nl
Image default
Alarmsysteem

Kerntrekken: Het nieuwe inbraakrisico

Helaas hebben inbrekers een nieuwe manier om deuren open te breken. Deze manier is vrij populair omdat het erg makkelijk is. Hoe werkt het, en nog beter, hoe bescherm je jezelf tegen deze nieuwe manier van inbraak? Lees nu alles over kerntrekken en wat je kan doen om deze inbraakmethode te voorkomen. 

 

Kerntrekken, wat is het?

Kerntrekken is een nieuwe manier van inbraak. Het is populair omdat het erg simpel is om een slot mee open te breken. Eerst boort de inbreker een schroef in het cilinderslot. Deze schroef zorgt dat ze het cilinderslot uit de deur kunnen trekken. Vervolgens gebruikt de inbreker een klauwhamer of een speciaal gereedschap voor kerntrekken om de schroef samen met het slot uit de deur te trekken en tada, het slot is van de deur af.

 

Hoe bescherm je jouw deur tegen kerntrekken?

Gelukkig bestaan er ook middelen om kerntrekken tegen te gaan. Ten eerste is een goed cilinderslot van groot belang. Een beter slot zit namelijk beter vast. Belangrijk is om te letten op het SKG keurmerk. Dit keurmerk staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze stichting is een onafhankelijke partij die sloten en deurbeslag controleert op hoe goed deze jouw deur beveiligen. Hoe meer sterren, hoe beter. Een SKG keurmerk met drie sterren betekent namelijk al dat een inbreker er minimaal 5 minuten over doet om jouw slot te kraken. Een tweede middel om jouw deur extra te beschermen is het aankopen van kerntrekbeslag. Dit beslag is specifiek gebouwd om kerntrekken te voorkomen. Een andere optie is natuurlijk om jouw deur op andere manieren tegen inbraak in het algemeen te voorkomen. Een camera naar jouw voordeur, zorgen dat jouw voordeur verlicht blijft, en natuurlijk altijd zorgen dat de voordeur op slot is, zelfs als je maar heel even weg bent zorgen natuurlijk ook allemaal voor meer veiligheid.

 

Kerntrekken is dus een nieuwe manier van inbraak waarbij een schroef en een klauwhamer jouw slot uit de deur trekt. Gelukkig zijn hier wel manieren voor om jouw deur extra te beschermen. Letten op een SKG keurmerk bij een cilinderslot is natuurlijk erg belangrijk. Ook is het verstandig om kerntrekbeslag op de deur te plaatsen. Er zijn natuurlijk ook nog de andere manieren om inbraak te voorkomen, zoals een camera op jouw voordeur of verlichting plaatsen bij de deur. Zo ben je er dus toch zeker van dat jouw deur beveiligd is, waardoor je weer rustig kan slapen.