Patrickstrijards.nl
Image default
Gezondheid

Hoe ontstaan pigmentvlekken en hoe kom je ervan af?

 

Pigmentvlekken kunnen best vervelend zijn en daarom is het handig en beter om te voorkomen dan te moeten genezen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe we juist aan deze pigmentvlekken komen en wat we hier juist tegen kunnen doen.

 

Pigmentvlekken door het zonnetje

Het is perfect normaal dat je aanleg hebt voor pigmentvlekken en dat dit gewoon in de genen zit. Helaas is er dan niet veel aan te doen. Het is ook zo dat bleke mensen sneller last hebben van deze vlekken dan mensen met een gebruindere huid. Maar ook mensen met een gebruinde huid moeten ook oppassen als zij in de zon gaan zitten, want de zon kan ook een oorzaak zijn van pigmentvlekken. Als we lang in de zon liggen of zitten maakt onze huid, als het ware ter bescherming, melanine aan. Laat dit nu net de stof zijn die ons pigment bepaalt. Soms kan het dus zijn dat er te veel melanine wordt aangemaakt en dat dit proces bij wijze van spreken verstoord wordt en er dus pigmentvlekken ontstaan. Het is dus heel belangrijk om een zonnecrème te smeren met minstens factor 30 om dit al voor een groot deel te kunnen voorkomen.

Skinlight voor huidproblemen

Smeer je de goede zonnecrème en doe je dit regelmatig tijdens het zonkloppen maar ontstaan die vervelende vlekken alsnog? Dan zijn er gelukkig ook een paar tips om de pigmentvlekken te doen verdwijnen. Skinlight is daar een hele goede tip van. Het is een crème gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en blekend werkt. Bovendien is Skinlight ontwikkeld met een speciale whitening technologie, waardoor deze tot diep in de huid doordringt om pigmentvlekken te verwijderen en te voorkomen dat deze terug komen. Dit gebeurt door de aanmaak van melanine af te remmen. Reinig eerst je huid gronding, smeer daarna tot 2x keer per dag Skinlight met daarna eventueel een hydraterende crème en binnen de 2 maanden ben je van je probleem verlost.

 

IPL-behandeling

Pigmentvlekken verwijderen in het gezicht kan ook perfect met een IPL behandeling, Intense Pulsed Light. Het is ongeveer te vergelijken met een laserbehandeling maar in dit geval wordt er met lichtpulsen gewerkt in het zichtbare spectrum. Er wordt op meerdere golflengten gewerkt waardoor er minder gefocust wordt op pigmentkorrels. Dat maakt dat deze behandeling ideaal is voor pigmentvlekken die vooral zijn ontstaan door de zon.

 

Citroen smeren

Wil je liever een goedkope manier proberen voor pigmentvlekken verwijderen, dan is er gelukkig de citroen. Met al zijn zuren is het een puur en ideaal middel om pigmentvlekken weg te krijgen. Smeer met een schijfje citroen over de pigmentvlekken en laat tot een half uurtje inwerken. Het zuur van de citroen zal de bovenste huidlaag wegnemen alsook diep doordringen tot in de huid om het overige pigment af te breken. Wie had gedacht dat de ideale oplossing al die tijd gewoon in huis te vinden was?