Patrickstrijards.nl
Image default
Aanbiedingen

Extra lang genieten van uw rieten dak

Extra lang genieten van uw rieten dak

Een rieten dak is een prachtige toevoeging aan uw huis en zorgt voor een landelijke uitstraling. Maar riet gaat wel wat minder lang mee dan een dakpannen. Hoe houdt u uw rieten dak het langste mooi? Hoe beter een rieten dak wordt onderhouden, hoe beter deze blijft. Hier leest u een paar tips waarmee u de levensduur van uw dak verlengt.

 

Vermijd bomen rondom uw rieten dak

Om een rieten dak in een zo goed mogelijke staat te houden, is het belangrijk dat het dak zo snel mogelijk droogt. Zo kan u het beste geen bomen in de buurt van uw dak plaatsen. De bomen zorgen voor schaduw, en in de schaduw droogt het dak minder snel. Daarbij zorgen bladeren en andere onderdelen van bomen voor vervuiling op het dak. Als u bladeren op uw dak hebt liggen is het verstandig om deze zo snel mogelijk weg te halen. Nog een nadeel van bomen in de buurt van een rieten dak is dat er dauwdruppels uit kunnen vallen die op het dak terecht komen, waardoor het langer vochtig blijft.

 

Een hoog dak

Als u nog in de ontwerpfase van uw huis zit, kan deze tip goed van pas komen. De truc is om rekening te houden met de hellingshoek van uw rieten dak. Geef uw dak een steile hellingshoek. Hoe steiler het dak, hoe makkelijker het water eraf kan lopen. Op deze manier kan het riet sneller drogen en verlengt u de levensduur van uw dak.

 

Algenbestrijding

In het milieu van tegenwoordig heeft een rieten dak meer te lijden dan vroeger. Er zitten meer vermestende stoffen in de lucht die er op hun tijd voor zorgen dat er een laagje algen op het dak komt te liggen. Deze algen zorgen voor een langere droogtijd van het riet. Iets wat we dus absoluut niet willen hebben als het gaat om de conditie van een rieten dak. Wanneer deze laag met algen een langere tijd blijft liggen, zal het riet als het ware verstikken. Om dit te voorkomen is het een oplossing om het dak te behandelen tegen algen en mossen. Dit kan met een algenbestrijdingsmiddel. Dit middel werkt wel alleen als er al algen op het dak aanwezig zijn.

 

Meer informatie over rieten daken?

U wilt een huis met een rieten dak of uw dak is toe aan vervanging, bij Candur hebben wij de oplossing voor een rieten dak met een lange levensduur. Candur is een uniek kunst riet wat wordt gedekt als een natuur rieten kap en is bijna niet van echt te onderscheiden. Heeft u interesse? Wij adviseren u graag!

 

https://www.candur.nl