Patrickstrijards.nl
Image default
Banen en opleidingen

Dingen om in gedachten te houden in civiele techniek

Wanneer je veel civiele techniek vacatures voorgeschoteld krijgt is de verleiding groot om onderweg kansen te grijpen. Er zijn echter verschillende dingen waar je rekening mee moet houden voordat je kansen grijpt op het gebied van civiele techniek. Zorg er eerst voor dat je toegewijd bent. Deze branche gaat over het oplossen van problemen en het bouwen van dingen voor de verbetering van de mensheid. Als je niet gepassioneerd bent over die dingen moet je waarschijnlijk ergens anders kijken. Zorg ervoor dat je een sterk gevoel van betrokkenheid bij civiele techniek hebt. Als dat niet het geval is kun je een andere branche overwegen. Civiel ingenieurs moeten behendig en bekwaam zijn. Je zult de meeste dagen bezig zijn met moeizame taken die fysieke kracht en uithoudingsvermogen vereisen. Daarnaast vereisen deze taken ook mentale scherpte en uithoudingsvermogen. Je moet lange uren kunnen werken met weinig of geen slaap. Je moet ook goed zijn in wiskunde, wetenschappen, natuurkunde etc. Als dit klinkt als iets waarin je misschien geïnteresseerd bent dan is civiele techniek misschien iets voor jou.

Zorg ervoor dat uw portfolio rijk is aan inhoud

Zorg ervoor dat je portfolio vol waardevolle inhoud zit voordat je kansen en vacatures in de civiele techniek grijpt. Je moet veel inhoud in je portfolio hebben die je vaardigheden en ervaring laat zien. Dit doe je zodat je werkgevers kunt laten zien wat ze krijgen als ze je aannemen. Je portfolio moet ook aantrekkelijk zijn. Je wilt niet dat het alleen maar een hoop feiten en cijfers is. Je wilt dat het voelt alsof een echt persoon het heeft geschreven, want dat is wie je bent. Je hebt een solide portfolio nodig waarin je al je beste projecten en ideeën kunt laten zien. Het belangrijkste is dat het actueel is en up-to-date moet zijn. Zorg ervoor dat je je portfolio zo vaak mogelijk up-date zodat recruiters kunnen zien waar je de laatste tijd aan hebt gewerkt.

Zorg voor solide referenties

Zorg er ten slotte voor dat je ook enkele solide referenties hebt. Een goede referentie van iemand die weet waar hij het over heeft, zoals een vorige werkgever of mentor, zal recruiters helpen beslissen of ze al dan niet met je willen samenwerken. Afgezien daarvan zal het hen ook helpen te zien hoe goed je wordt gerespecteerd door anderen in de sector van de civiele techniek. Je wilt potentiële werkgevers laten zien dat je ervaring hebt in het veld en dat anderen kunnen instaan ​​voor je capaciteiten.