Patrickstrijards.nl
Image default
Zorg

Voorkom een achterstand door dyslexie en laat uw kind tijdig behandelen

Heeft uw kind moeite met lezen, spellen en schrijven? Dan kan het zo zijn dat hij of zij dyslexie heeft. Dat hoeft vandaag de dag echter niet voor problemen te zorgen. Wanneer u de dyslexie vroegtijdig laat behandelen, voorkomt u dat het zelfvertrouwen van uw kind geschaad wordt en blijven de gevolgen van de stoornis beperkt. Uw kind leert op tijd hoe hij of zij ermee om kan gaan en krijgt vanuit school ook de nodige ondersteuning om goed te kunnen functioneren. Zo kunnen kinderen met dyslexie bijvoorbeeld extra tijd krijgen bij het maken van toetsen en examens. Op die manier kunnen ze het rustiger aan doen en wordt een hoop stress voorkomen.

Zorg ervoor dat dyslexie de ontwikkeling van uw kind niet in de weg zit

Er zijn nog meer redenen waarom het belangrijk is om dyslexie te laten behandelen door een expert. Niet alleen voorkomt u zo dat het zelfvertrouwen ondermijnd wordt, maar u voorkomt ook dat uw kind achter gaat lopen in het onderwijs. Daarnaast zal de stoornis door een effectieve en tijdige behandeling de ontwikkeling van uw kind niet in de weg zitten. Dat is belangrijk, want dyslexie kan verregaande gevolgen hebben wanneer dit niet wordt behandeld. Zo kan het er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw kind niet de kans krijgt om zijn of haar capaciteiten volledig te ontwikkelen. Dat wilt u uiteraard voorkomen en dat doet u door de dyslexie te laten behandelen door experts.

Maak een afspraak voor een behandeling op maat

Wilt u de dyslexie van uw kind laten behandelen? Maak dan een afspraak bij de experts van Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal. Zij stellen dan een persoonlijk behandelplan op om uw kind te helpen met het omgaan met dyslexie. Daarnaast reiken ze hem of haar handvaten aan waar uw kind nog een leven lang profijt van heeft. Wacht niet te lang bij de eerste tekenen van dyslexie en ga met uw kind langs bij een pedagoog om te kijken of hij of zij daadwerkelijk dyslexie heeft. Krijgt uw kind de diagnose dyslexie? Maak dan meteen een afspraak om een behandeling te starten bij Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal.

https://dyslexieinstituutroosendaal.nl/

Gerelateerde artikelen

Mensen met autisme kunnen voor begeleiding terecht bij deze specialist nabij Helmond

Het belang van openheid bij medische incidenten

Wat is een mantelzorgchalet en wat kan je ermee?