Vaatwasser reparatie Amsterdam belt u als uw afwasmachine niet meer goed werkt.

Vaatwasser reparatie Amsterdam belt u als uw afwasmachine niet meer goed werkt.

Het leek erop dat niets een probleem vooraf waarschaduwde: je laadde vuile vaat in de apparatuur, het wassen begon in de normale modus, maar het had geen tijd om het af te maken! Water (misschien zelfs zeep) bevindt zich in de vaatwasser en loopt niet leeg. In plaats van het gebruikelijke mompelen, wordt alleen stilte gehoord of worden vreemde geluiden gehoord – brommend, zoemend of licht geklikt. Is de situatie gewoon? We zullen het uitzoeken!

Vaatwasser reparatie Amsterdam is het aanspreekpunt wanneer u zelf het probleem niet kan verhelpen.

Er zijn twee soorten redenen waardoor de afwasautomaat niet werkt. De eerste hiervan zijn de uitwassen van de afvoerslang en verstoppingen, die gemakkelijk kunnen worden behandeld zonder enige hulp. De tweede reden is ernstiger en houdt verband met het optreden van storingen in verschillende elementen van de vaatwasser. Hier, zonder de hulp van professionals, kunt u niets doen, maar probeer eerst het probleem “ter plaatse” aan te pakken.

BELANGRIJK! Voordat u met de diagnose begint, vergeet niet de vaatwasser van het circuit af te koppelen!

Buig de afvoerslang van de vaatwasser. Als de slang die de apparatuur met het rioleringssysteem verbindt, gebogen of geknepen is, kan het water nergens fysiek verlaten worden. Trek hem voorzichtig uit, sluit de machine aan op het netwerk en probeer opnieuw de aftapmodus te starten.

Vaatwasser reparatie Amsterdam raadt aan voedselresten af te spoelen voordat de vaat in de afwasmachine gaat

Het vuile filter van de vaatwasser kan ook een probleem zijn. Alle fabrikanten raden aan vuile vaat uit voedselresten te spoelen voordat ze in apparatuur worden geladen. Maar veel eigenaren van “afwasmachines” negeren deze regel en daarom is het filter van de machine verstopt met deeltjes voedsel, stukjes servetten en ander vuilnis. Het filter bevindt zich aan de onderkant van de vaatwasser – reinig het voorzichtig van de verstopping en uw “assistent” is klaar om opnieuw te werken.

Tap het systeem van de vaatwasser af. Resten van voedsel, brokken servetten, vergeten tandenstokers en ander vuil kunnen door de filters gaan en klompen vormen, in de afvoerslang of op de plaats van de verbinding met het rioolsysteem. Je kunt ze zelf schoonmaken. Maak eerst een opvangbak voor het aftappen van het water, ontkoppel vervolgens voorzichtig de afvoerslang van het riool, laat het in de tank zakken en zet de aftapmodus aan. Als het water met een krachtige straal uit de slang stroomt, betekent dit dat de verstopping plaatsvond op het verbindingspunt van de afvoerslang met het rioolsysteem. Als het water uit de slang nog steeds niet samensmelt, is de verstopping er misschien in gevormd. Dan moet u het tweede uiteinde van de slang loskoppelen en het zelf wassen onder een krachtige stroom water.

Het verstoppen van de afvoerpomp van de vaatwasser is ook een veelvoorkomende reden waarom de vaatwasser niet leegloopt. Als het ontwerp van de machine u in staat stelt om de pomp te bereiken, kan deze zelf worden gereinigd. Verwijder hiervoor voorzichtig de pomp (verwijder alle bevestigingsmiddelen), verwijder de verstopping en controleer vervolgens hoe eenvoudig het is om de binnenste waaier te draaien. Doe dit met een stok of potlood – een voorwerp, maar niet met je handen, want de oorzaak van het verstoppen van de afvoerpomp is vaak gebroken stukken gebroken vaat.

Het reinigen van de pomp vereist vaardigheid, dus als u niet zeker weet wat uw mogelijkheden zijn, is het beter om dit werk aan  uit handen te geven.

https://witgoed-reparatie.net