Patrickstrijards.nl
Image default
Zorg

Het belang van openheid bij medische incidenten

Vraagt u zich af hoe u meer openheid creëert bij patiënten in het geval van medische incidenten? Een specialist die u hier professioneel bij kan helpen is Compass Collegial Coach. Dit bedrijf specialiseert zich in disclosure coaching, uitgevoerd door ervaren collega’s in de zorg. Ze geven uitgebreide workshops en individuele coaching op maat. De workshops zijn erop gericht om communicatie te verbeteren en zo juridische escalatie te voorkomen in het geval van een medisch incident. In het programma worden veelvoorkomende klachten in de zorg en de juridische aspecten hiervan behandeld. Ook wordt er besproken wat dergelijke aanklachten met zorgverleners doen. Door middel van videomateriaal en cases wordt er met de deelnemers geoefend om onder andere meer openheid te creëren bij verschillende soorten medische incidenten. Heeft u behoefte aan persoonlijke communicatietraining? Dan wordt er nauwkeurig met u bekeken op welk gebieden effectieve en open communicatie kunnen worden verbeterd.

Waarom is open communicatie zo belangrijk?

Openheid bij medische incidenten is voor zorgverleners enorm van belang om gerechtelijke procedures te voorkomen, die vaak nog veel meer negatieve effecten veroorzaken. Bovendien maakt u, door zich open op te stellen in de communicatie, een betere indruk op patiënten en hun naasten. Hun welzijn wordt bevorderd wanneer de onderlinge verhoudingen niet te veel op scherp komen te staan. U ontvangt van de gediplomeerde en deskundige experts van Compass Collegial Coach coaching op maat, zodat u in specifieke contexten precies weet wat te doen op het gebied van openheid bij medische incidenten.

Informeer naar de mogelijkheden

Leer meer over open communicatie bij medische incidenten en ontdek wat de coaches van deze organisatie voor u kunnen betekenen. Heeft u vragen over de coachingstrajecten van Compass Collegial Coach? Neem dan zeker eens contact op met deze organisatie om te informeren naar hun groeps- en individuele trainingen. De discretie wordt altijd gewaarborgd en de coaches zijn altijd werkzaam buiten uw eigen werkkring.

https://www.compasscollegialcoach.nl/