Patrickstrijards.nl
Image default
Gezondheid

Gebruik van lion's mane voor je gezondheid

Lion’s mane is een soort paddenstoel die veel gezondheidsvoordelen heeft. Het helpt je immuunsysteem te versterken en werkt om infecties te bestrijden. Het ondersteunt ook de gezondheid van de hersenen en vermindert ontstekingen door het hele lichaam. Lion’s mane kunnen ook een gezonde spijsvertering ondersteunen, symptomen van de menopauze beheersen en je helpen je beter te concentreren op het werk of op school.

Immuunversterking

Een ander groot voordeel van leeuwenmanen zijn de immuunversterkende eigenschappen. leeuwenmanen bevat een stof genaamd bèta-glucanen, dit zijn polysachariden waarvan bekend is dat ze de immuniteit versterken. Van bèta-glucanen is vastgesteld dat ze het cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel verlagen, de groei van kankercellen helpen voorkomen, de bloeddruk verlagen en de darmgezondheid verbeteren. Leeuwenmanen bevat ook vitamine D, een belangrijke vitamine voor het bestrijden van infecties zoals griep of verkoudheid. Om al deze geweldige voordelen van leeuwenmanen paddenstoelen te krijgen, kun je ze gebruiken in recepten zoals soepen of stoofschotels. Je kunt ze ook in supplementvorm nemen door gedroogde leeuwenmanen-paddenstoelenpoeder te kopen.

Ondersteunt de gezondheid van de hersenen

Leeuwenmanen zijn een soort paddenstoelen die al eeuwenlang worden gebruikt als kruidenremedie in Azië en Europa. Het polysacharide peptide, erinacine genaamd, dat in leeuwenmanen wordt aangetroffen, helpt de gezondheid van de hersenen te ondersteunen door angst en depressie te verminderen. Het helpt ook bij het verbeteren van de cognitie, het ondersteunen van een gezonde darmmicrobiota en het helpen bij symptomen van de ziekte van Alzheimer.

Vermindert ontstekingen

De leeuwenmanen paddenstoel heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Studies tonen aan dat leeuwenmanen ontstekingen in de hersenen, darmen en huid kunnen helpen verminderen. In één onderzoek gaven onderzoekers ratten met artritis een maand lang dagelijks een dosis leeuwenmanen. De resultaten toonden aan dat de ratten minder zwelling en pijn hadden dan degenen die dit supplement niet kregen. Een andere studie wees uit dat leeuwenmanen ontstekingen verminderen bij muizen met colitis.

Wonden genezen

Leeuwenmaan is een bron van eiwitten, wat belangrijk is voor wondgenezing. Het bevat chitine, een sterke antioxidant waarvan is aangetoond dat het wonden helpt sneller te genezen. Deze paddenstoel kan plaatselijk op wonden worden aangebracht of inwendig worden ingenomen om het vermogen van je lichaam om schade door vrije radicalen te herstellen te vergroten.

Brengt de bloedsuikerspiegel in evenwicht

Leeuwenmaan is een goede bron van vezels. Het bevat ook B-vitamines, die helpen bij het gezond functioneren van het zenuwstelsel en de spieren. De aanwezigheid van zink in leeuwenmanen helpt je immuunsysteem te beschermen en je gezond te houden. Het is gebleken dat deze paddenstoel een positieve invloed heeft op de bloedsuikerspiegel, zelfs bij mensen met diabetes type 2.